Over ons
beurs

Over BQE

Back Quality Ergonomics (BQE) is opgericht door fysiotherapeut Ernst Haaksma. Tijdens zijn loopbaan zag hij veel patiënten met klachten aan rug, nek en/of schouders. Vaak veroorzaakt door een slechte werkhouding.

Daar begon de missie van de fysiotherapeut om een goede werkhouding te stimuleren en pijnklachten drastisch te verminderen. Of liever nog te laten verdwijnen. Het resulteerde in de oprichting van BQE.

Inmiddels is BQE marktleider op het gebied van ergonomische stoelen. Met ruim 25 jaar ervaring leveren we onze stoelen en werkkrukken in meer dan 30 landen wereldwijd.

Onze stoelen zijn ontwikkeld voor zittende beroepen. Op kantoor, in de zorg en in beauty- en wellness-praktijken komt u de stoelen van BQE veelvuldig tegen.

Gratis adviesgesprek

of bel 0174 29 77 99

Proefplaatsing

Ervaar zelf op de werkplek

Back Quality Ergonomics - Proefplaatsing aanvragen
Proefplaatsing aanvragen

Unieke, eigen stoelen

BQE ontwikkelt unieke, eigen stoelen in samenwerking met medici en ons landelijk netwerk van adviseurs.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de productlijnen Dynamic en Back Up. De ergonomsiche zadelkruk Dynamic beschikt over een uniek schaarmechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat de rugsteun automatisch naar de rug toekomt zodra u gaat zitten.

Zo blijven wij continu in beweging om te zorgen dat u zich lekker kunt blijven bewegen.

Hoe werkt een BQE-ontwerp?

Zit u ook het grootste deel van de dag? Dan is de druk op de tussenwervelschijven twee keer zo hoog als bij staand werk.

De gevolgen?
Die kunnen variëren van vage pijn tot forse klachten in de onderrug. Bij maar liefst drie van de tien personen zelfs dagelijks. Afwisseling van houding helpt de statische druk op de wervelkolom te voorkomen: precies het uitgangspunt van de ontwerpen van BQE.

Het actieve zitten ondersteunt de betere zithouding, vermindert verzuim en draagt bij aan gezondheid en levenskwaliteit.

Ga dus ook voor meer werkplezier met een stoel van BQE!

Gratis adviesgesprek

of bel 0174 29 77 99

BQE - Unieke, eigen stoelen

Stoeladvies

Een ergonomische stoel begint wat ons betreft met een gedegen analyse en een goed advies. U investeert immers niet alleen in een stoel, maar ook in een gezond lichaam.

Maak vandaag nog een afspraak voor uw stoeladvies en test direct verschillende stoelen uit. Dit kan in onze showroom in Den Haag of bij u op locatie. Ook kunt u ons vinden op één van de vele beurzen waar we staan.

BQE - Stoeladvies

Het stoeladvies bestaat uit:

    Een kort gesprek over uw werksituatie en/of klachten.
  • Het selecteren van de best passende stoel
  • Waar nodig het adviseren over de inrichting van uw werkplek
  • Het bepalen van de juiste werkhoogte aan de hand van een werkpleksimulator.

Vervolgens maakt u een keuze uit de vele bekledingssoorten en kleuren. Wij adviseren u graag, maar verklappen vast dat eigenlijk niets onmogelijk is. Dat is het grote voordeel van eigen productontwikkeling.

Tot slot kunt u ervoor kiezen om de stoel persoonlijk bij u te laten afleveren en in te laten stellen door een specialist van BQE.

Prijsindicatie ergonomische stoelen
De prijs is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke behoefte en gewenste uitvoering. Rekent u voor een BQE-stoel op een ‘vanaf’ prijs van € 500,- exclusief btw.

Gratis adviesgesprek

of bel 0174 29 77 99