De ergonomische werkstoel zorgt voor uw rug:
U ontvangt meer werkplezier

BQE stimuleert een goede werkhouding en vermindert pijnklachten drastisch. Nog liever laten we ze verdwijnen. Hoe wij dit doen? Door middel van onze goede ergonomische werkstoelen met juiste zitting en rugleuning.

Hierboven kunt u ons gehele ergonomische werkstoelen assortiment zien. Wij begrijpen dat u niet direct weet welke stoel het meest geschikt is voor u. Daarom adviseren we u graag over de beste keuze. Vraag onderstaand gratis een advies gesprek aan. Een ergonomische werkstoel kopen doet u niet zomaar. Wij helpen u graag verder!

Een BQE stoel zorgt voor een aangename, correcte en actieve zithouding.

Gratis adviesgesprek

of bel 0174 29 77 99

Ergonomische werkstoel - Een ergonomische stoel van BQE maakt het verschil

Ergonomische werkstoel voor een ontspannen en ondersteunde zithouding

Voert u uw werk voornamelijk zittend uit? Dan is het zeer belangrijk om de juiste houding aan te nemen. Zo voorkomt u lichamelijke klachten zoals nek-, schouder-, en rugpijn. De aanschaf van een ergonomische stoel kan daarbij helpen. Onze ergonomische stoelen stimuleren u om de juiste rechte houding te behouden gedurende de gehele werkdag en bieden extra ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat u de hele dag door normaal zit, zonder last te krijgen van klachten.

Niet geheel onbelangrijk, onze goede werkstoelen staan erom bekend dat ze licht rollen. Wel zo fijn als u veel heen en weer dient te bewegen. Zo maken we uw werk weer even net wat aangenamer.

Adviesgesprek: Een passende ergonomische werkstoel

Onze specialisten adviseren u graag welke werkstoel of bureaustoel past bij uw soort werk en voorkeuren. Het adviesgesprek vindt plaats in onze showroom in Den Haag. U kunt hier gelijk diverse stoelen uitproberen. Onze experts voorzien u van meer uitleg over een juiste zithouding en het belang van de juiste werkhoogte. Onze ergonomische werkstoelen zijn dan ook in hoogte verstelbaar en hebben in breedte/diepte verstelbare armleuningen.

Dus bent u bijvoorbeeld op zoek naar een tandartsstoel, fysiotherapie stoel of laboratoriumstoel, kom dan naar BQE.

Praktisch maar ook stijlvol

Voor de een zal de stijl van de ergonomische werkstoel belangrijker zijn dan de ander. Ook hier besteden wij uitgebreid aandacht aan. Zo zal de uitstraling volledig passen in het interieur van uw (thuis)kantoor, salon of praktijk.

Wij bieden de beste ergonomische werkstoelen in een modern en strak ontwerp. Daarnaast is bekleding verkrijgbaar in elke denkbare kleur en kleurcombinatie. Wilt u zeker weten dat u de juiste kleur kiest voor uw werkomgeving? Dan sturen we graag onze kleurstalen op, zodat u zelf de ideale match kunt maken.

Gratis adviesgesprek aanvragen

of bel 0174 29 77 99

Vragen

Vragen over...

 • Instelling
 • Proefplaatsing
 • Bestelling en levering
 • Uitvoering
 • Bekleding
 • Wielen en accessoires
 • Onderhoud
 • Technische vragen
 • Service en reparatie
 • Prijzen en facturering
 • Garantie
 • Overige vragen

Instelling

Hoe stel ik mijn stoel in?

Raadpleeg hiervoor onze instructiefilmpjes of gebruiksaanwijzing op de pagina van uw stoel naar keuze. Mocht u nadien nog vragen hebben over uw instelling neem dan telefonisch contact op voor een advies. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Kan ik langskomen voor instructie?

Ja, dat kan. Wij brengen hier wel kosten voor in rekening en werken alleen op afspraak.

Kan er iemand langs komen voor advies over mijn werkplek?

Ja, dat kan. Klik hier voor meer informatie over werkplekadvisering.

Hoe verander ik mijn instelling? Ik ben in gewicht aangekomen / ik ben afgevallen.

Bij de Dynamic kunt u de weerstandsknop aan de voorzijde iets naar beneden verplaatsen om het kantelen van de zitting zwaarder te maken. Door de weerstandsknop aan de voorzijde naar boven te verplaatsen wordt het kantelen van de zitting lichter gemaakt.

Kan mijn collega de stoel ook gebruiken, zij is veel zwaarder / lichter?

Voor de ComfortMove, de CorrectSit en de ErgoSolex is dat geen probleem. Bij de Dynamic is dat iets lastiger omdat deze stoel voor het kantelmechanisme gebruik maakt van een gewichtsinstelling. Het is aan te raden om de stoel per persoon opnieuw in te stellen.

De stoel kan niet hoog genoeg, kan dit aangepast worden?

Ja, dat kan. U kunt een hogere gasveer plaatsen. Uw gasveer heeft een lengte van 19, 23, 31 of 37 cm. gemeten aan het brede deel van de gasveer. Klik hier om d.m.v. het service en reparatieformulier een nieuwe gasveer aan te vragen. Op dit formulier kunt u tevens onder downloads in het formulier "demontage Dynamic" vinden hoe u de gasveer kunt vervangen.

Mijn zadel kantelt niet meer mee omhoog, hoe kan ik dit oplossen?

U kunt de gewichtsinstelling (zwarte sterknop aan de voorzijde) aanpassen door deze stap voor stap naar beneden te verplaatsen. Indien dit geen oplossing biedt dan kan het zijn dat de gasveertjes van het kantelmechanisme versleten zijn. U kunt hiervoor een reparatieaanvraag doen. klik hier voor het reparatieformulier.

Ik glijd van de stoel af, is daar iets aan te doen?

Kantelt uw zitting voldoende achterover? Zo niet dan kunt u bij de Dynamic de gewichtsinstelling (zwarte sterknop aan de voorzijde) aanpassen door deze stap voor stap naar boven te verplaatsen. Uw zitting zal hierdoor niet alleen in de voorovergekantelde positie blijven staan maar ook achteroverkantelen. Bij de CorrectSit en de ErgoSolex kunt u de kantelpositie instellen met de hendel aan uw linkerzijde. Bij de ComfortMove en de fixed modellen is de kantelpositie niet instelbaar. Indien het probleem niet veroorzaakt wordt door het kantelmechanisme kan het zijn dat u gladde (nylonhoudende) kleding draagt. Pas indien mogelijk hier uw kleding op aan. Ook kan het zijn dat uw zadel glad is geworden. Reinig hiertoe uw zadel met water en zeep en een zachte borstel. Mocht dit alles uw probleem niet verhelpen dan kan het zijn dat uw bekleding door mogelijke reiniging met een alcoholhoudend schoonmaakmiddel definitief glad is geworden. De einige oplossing hiervoor is het vervangen van uw zadel.

Ik zou graag mijn rugleuning hoger willen zetten maar dat kan niet. Heeft u een oplossing?

Neem hierover contact met ons op om te beoordelen of uw rugleuning daadwerkelijk te kort is. In dat geval is een verlengde rugleuning leverbaar.

Mijn rugleuning van de Dynamic klapt steeds naar voren, wat nu?

Waarschijnlijk is het plaatje waar het kogeltje van de rugleuning in behoort te vallen beschadigd. Dit onderdeel kunt u zelf eenvoudig vervangen. Klik hier om naar het reparatieformulier te gaan. Op het reparatieformulier kunt u het betreffende schotelplaatje aanvragen. In uw garantieperiode (deze bedraagt drie jaar) betaalt u hiervoor geen kosten.

Proefplaatsing

Zijn er kosten verbonden aan een proefplaatsing?

Wanneer u de stoel niet wenst te behouden berekent BQE € 75,- (excl. BTW) transport- en administratiekosten.

Klik hier om door te gaan naar de proefplaatsingspagina. Hier kunt u meer lezen over de voorwaarden.

Bestelling en levering

Hoe kan ik een stoel bestellen?

U kunt hiervoor gebruik maken van ons online bestelformulier of telefonisch contact opnemen.

Hoe lang is de levertijd van de stoel?

De levertijd is afhankelijk van de gekozen kleur. De levertijd van een stoel in de standaardkleur zwart bedraagt 1 tot 4 weken. De levertijd van een stoel in een andere kleur bedraagt 4 tot 6 weken.

Stuurt u mij eerst een offerte?

Indien u dit op prijs stelt sturen wij u een offerte toe.

Waarom wilt u mijn gewicht en lengte weten?

Aan de hand van uw lengte en gewicht kunnen wij voor de Dynamic de juiste samenstelling kiezen.

Wat betekent 450 / 550 N?

Dit staat voor het aantal Newton van de gasveertjes in het kantelmechanisme, deze bepalen de druk waarmee het zadel kantelt.

Bij mijn eerste stoel zat er een hoesje om de gasveer, bent u deze nu vergeten?

Nee, deze zijn wij niet vergeten. Wij leveren deze gasveerhoes alleen nog op aanvraag. Wanneer u dit aangeeft in uw bestelling dan sturen wij deze gratis mee. Indien u de gasveerhoes nadien wenst te bestellen dan berekenen wij slechts de verzendkosten.

Zijn deze stoelen alleen bij BQE te koop?

Nee, er zijn diverse partners in binnen- en buitenland die door BQE getraind zijn om u te adviseren bij het selecteren van de juiste stoel. Klik hier om de partnerpagina te raadplegen.

Uitvoering

Heeft u ook een stoel zonder rugleuning?

Nee, wij zijn er van overtuigd dat bij langdurig zitten een rugsteun absoluut noodzakelijk is.

Hoe hoog kan de stoel?

De stoelen kunnen geleverd worden met diverse gasveerlengtes, raadpleeg hiervoor de technische gegevens op de pagina van de door u geselecteerde stoel.

Hoe weet ik welke gasveerlengte ik moet bestellen?

Raadpleeg hiervoor de technische gegevens op de pagina van de door u geselecteerde stoel.

Heeft u een stoel met een brede rugleuning?

De ComfortMove en de CorrectSitCM zijn uitgerust met een brede rugleuning. Op de Dynamic is dit helaas nog niet mogelijk.

Is een kunststof kruisvoet minder sterk i.v.t. chroom?

Nee, beide kruisvoeten zijn even sterk mits ze op 5 wielen belast worden.

Kan ik een kleinere kruisvoet bestellen?

Dat is mogelijk, wij willen u er wel op wijzen dat een kleinere kruisvoet minder stabiliteit geeft omdat het steunvlak kleiner wordt.

Kunt u een speciale stoel voor mij samenstellen?

Afhankelijk van uw wensen zou het mogelijk kunnen zijn, neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Bekleding

Welke kleuren zijn leverbaar?

Wij kunnen u nagenoeg alle kleuren leveren. Raadpleeg hiervoor de pagina van uw stoel naar keuze en ga naar "bekleding". Hier treft u diverse kleurenkaarten aan.

Ik heb een nieuwe unit besteld, kan de stoel ook in dezelfde kleur geleverd worden?

In bijna alle gevallen is dit mogelijk. Wanneer u ons laat weten om welke stoffering het gaat kunnen wij u op zeer korte termijn hierover uitsluitsel geven.

Kan ik ook zelf stof aanleveren?

Ja dat is in sommige gevallen mogelijk. De stof van uw keuze wordt eerst ter beoordeling opgestuurd naar de stoffeerder. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Wij laten u weten welke afmetingen eventueel nodig zijn en hoe het verdere traject verloopt.

Kan ik de stoel ook in leder bestellen?

Dat is mogelijk. U dient daartoe zelf het leder aan te leveren. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Kan ik een stoel zonder bekleding bestellen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Kan ik de stoel later laten bekleden door een stoffeerder?

Dit is af te raden omdat de bekleding enigzins blijft kleven op het schuim van de zitting. Bij het verwijderen van de bekleding bestaat het risico dat de schuimlaag beschadigt.

Op de beurs zaten er geen naden in de bekleding en nu wel?

Eén van onze stoelen, de ComfortMove, kan geleverd worden in twee verschillende uitvoeringen. In een proline (Sirona) en Trendline (Kavo) stoffering is een naadloze bekleding mogelijk maar het bekleden met een stamskin stoffering kan alleen met naad.

Kan de Dynamic ook naadloos geleverd worden?

De Dynamic kan niet naadloos geleverd worden.

Bestaat er een stoffen uitvoering van de Dynamic?

Ja, die bestaat en is leverbaar in verschillende kleuren, neem hiervoor contact met ons op.

Waarom is het beter om de Dynamic niet met b.v. trendline / kavo te bekleden?

De trendline / kavo stoffering is erg glad, zo kan er bij een voorovergekantelde positie van de dynamic een kans bestaan dat u iets naar voren glijdt hetgeen een optimale zit niet ten goede komt.

Wielen en accessoires

Heeft u ook armleuningen?

Ja, op ieder model stoel kunnen twee type armleuningen geplaatst worden. Zie hiervoor de pagina van uw stoel naar keuze en ga naar "accessoires". Heeft u inmiddels een stoel en wilt u alsnog armsteunen plaatsen dan kunt u die eenvoudig zelf monteren.

Kan ik later nog armsteunen plaatsen?

Heeft u inmiddels een stoel en wilt u alsnog armsteunen plaatsen dan kunt u die eenvoudig zelf monteren.

Heeft u ook een voetbediening?

Ja, op ieder model stoel kan een voetbediening geplaatst worden. Heeft u inmiddels een stoel en wilt u alsnog een voetbediening dan kan dat in ons magazijn verzorgd worden.

Heeft u ook een voetring?

Ja, op iedere stoel kan een voetring geplaatst worden.

Welke wielen kan ik het beste nemen?

Dit is afhankelijk van uw vloer en uw persoonlijke voorkeur. De onbelast geremde wielen zijn veilige wielen, zij zorgen ervoor dat uw stoel bij het opstaan niet weg rijdt. Het nadeel echter hierdoor is dat de kans op beschadiging van de vloer iets groter is. De vrijlopende wielen komen als beste uit de test bij een vloerenspecialist, zij laten niet of nauwelijks beschadiging achter op de vloer.

Kunnen de wielen geremd worden?

Wij leveren onbelast geremde wielen, deze zijn enigzins beremd bij het opstaan en zijn vrijlopend zodra u op de stoel zit. Wij kunnen desgewenst andere soorten wielen leveren. Voor meer informatie neem contact op met onze klantenservice.

Kunt u de stoel ook zonder wielen leveren?

Ja, dat kan. De kruisvoet wordt dan voorzien van "doppen".

Onderhoud

Hoe kan ik mijn stoel het beste reinigen?

Indien u een stoel heeft met een kunstlederen bekleding kunt u de stoel het beste reinigen met water en zeep (zonder alcohol) en een zachte borstel. Ga voor meer informatie naar de homepage en selecteer via "onze producten" de stoel van uw keuze en ga vervolgens naar "Bekleding en onderhoud".

Hoe kan ik mijn stoel het beste onderhouden?

Ja, u kunt prima de stoel zelf onderhouden. Ga hiervoor naar de homepage en selecteer "via "onze producten" de stoel van uw keuze en ga naar "Bekleding en onderhoud".

Hoe kan ik de wielen schoonmaken?

U kunt de wielen reinigen met water en zeepsop, de kapjes van de wielen kunt u echter niet verwijderen.

Kan ik een hoesje gebruiken over mijn stoel?

Bij de Dynamic is dit af te raden, u zal in de gekantelde positie te snel gaan glijden. Ook voor de andere modellen raden wij het gebruik van een hoesje af i.v.m. een vergote kans op afglijden.

Biedt u een onderhoudscontract aan?

Op dit moment werken wij nog niet met een onderhoudscontract. U kunt eventuele mogelijkheden wel met ons bespreken.

Technische vragen

Hoe vervang ik mijn zadel?

U heeft hiervoor een kruiskopschroevendraaier nodig. Ga voor meer informatie naar de homepage en selecteer de rubriek "klantenservice". Bij service en reparatie treft u een download aan over "hoe vervang ik mijn zadel".

Hoe plaats ik armsteunen?

U kunt op iedere stoel eenvoudig zelf de armsteunen monteren. Bij de ComfortMove schuift u de armsteunen in de daarvoor reeds gemonteerde sleuven. Bij de Dynamic, CorrectSit en ErgoSolex dient u eerst een koppelstuk te plaatsen. Deze is eenvoudig zelf te monteren. Ga voor meer informatie naar de homepage en selecteer de stoel van uw keuze in de linkerkolom. Onder handleidingen kunt de gebruiksaanwijzing downloaden.

Hoe vervang ik mijn gasveer?

Ga hiervoor naar de homepage en selecteer de rubriek "klantenservice". Op het formulier service en reparatie kunt u onder downloads het formulier demontage Dynamic vinden hierin leest u hoe u de gasveer kunt vervangen.

Mijn zadel is erg breed, heeft u ook een smaller model?

U kunt het beste eerst even kijken of u een brede of smalle dynamic heeft. Op de goudkleurige sticker aan de achterkant van de stoel ziet u een serienummer. In dit nummer staat de letter B voor Breed en S voor Smal. Indien u het brede model heeft is wijziging mogelijk. Aangezien het frame van het brede model ook anders is zal de gehele stoel omgewisseld moeten worden. Indien u reeds het smalle model heeft is er geen aanpassing mogelijk.

Kan mijn stoel opnieuw gestoffeerd worden?

U kunt het beste uw zadel en rugbol in zijn totaliteit laten vervangen. De stoffering verkleeft vaak met de schuimlaag. Hierdoor kunnen bij vervanging van de bekleding beschadigingen ontstaan in het schuim hetgeen ten koste gaat van uw zitcomfort.

De stoel kan niet hoog genoeg, kan dit aangepast worden?

Ja, dat kan. U kunt een hogere gasveer plaatsen. U gasveer heeft een lengte van 19, 23, 31 of 37 cm. gemeten aan het brede deel van de gasveer. Selecteer op de homepage de rubriek "klantenservice" om d.m.v. het service en reparatieformulier een nieuwe gasveer aan te vragen. Op dit formulier kunt u tevens onder downloads in het formulier "demontage Dynamic" vinden hoe u de gasveer kunt vervangen.

Service en reparatie

Mijn stoel is kapot, kan ik deze laten repareren?

Ja, in de meeste gevallen kan dat. U kunt uw stoel op laten halen voor een beoordeling en wij brengen u op de hoogte van de reparatiemogelijkheden en kosten.

Vul hiervoor het reparatieformulier in.

Kunt u mij zeggen hoeveel dat gaat kosten?

Aan de hand van een beschrijving van het probleem kunnen wij meestal een inschatting maken van de te verwachten kosten. Desondanks laten we onze technische dienst de benodigde reparatie eerst beoordelen alvorens uit te voeren. Mocht zijn inschatting niet overeenkomen met hetgeen wij u geschetst hebben, dan brengen wij u daarvan op de hoogte. Ga voor een reparatieaanvraag naar de homepage en selecteer onder "klantenservice" het reparatieformulier.

Wanneer heb ik de stoel weer terug, komt u hem brengen?

In de meeste gevallen heeft u de stoel binnen een week weer terug. De stoel wordt door een transportbedrijf bij u afgeleverd. Indien u de voorkeur geeft aan een persoonlijke aflevering dan is dit tegen een vergoeding mogelijk.

Kan ik de stoel ook zelf langsbrengen, waar?

Op afspraak kunt u de stoel langsbrengen bij onze technische dienst aan de IJzerwerf 46, 2544 ES Den Haag.

Kan een ander bedrijf mijn stoel repareren?

Wij raden dit af. Indien u hiervoor kiest komt uw garantie te vervallen.

Kan ik de wieltjes zelf vervangen?

Ja, dat kan. U kunt de wielen uit de kruisvoet verwijderen (eventueel met behulp van een schroevendraaier opwippen) en de nieuwe wielen terugplaatsen. Indien dit moeilijk gaat kunt u een beetje olie gebruiken.

Mijn hendel / knop is afgebroken, wat nu?

In de meeste gevallen kunnen wij een nieuwe hendel/ knop voor u monteren. Ga hiervoor naar de homepage en selecteer onder "klantenservice" het reparatieformulier.

De naden laten los, kan de stoel opnieuw bekleed worden?

U kunt het beste uw zadel (en rugbol) vervangen. Ga hiervoor naar de homepage en selecteer onder "klantenservice" het reparatieformulier.

Ik krijg mijn stoel niet meer omlaag / omhoog, hoe kan dit?

Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een defect in de gascylinder. U kunt deze in ons magazijn laten vervangen. Indien uw stoel niet ouder is dan drie jaar valt dit onder garantie. Neem hiervoor contact met ons op.

De stoel staat 's morgens in de hoogste stand, hoe kan dit?

Dit wordt veroorzaakt door een defect in de gascylinder. U kunt deze laten vervangen door onze technische dienst. Indien uw stoel niet ouder is dan drie jaar valt dit onder garantie. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik hoor een klik, hoe komt dat?

Het kan voorkomen dat de wiel "stift" in de kruisvoet iets ruimte heeft, dit kan een klik veroorzaken. U kunt dit oplossen door de wielen uit de kruisvoet te verwijderen (eventueel met behulp van een schroevendraaier opwippen) en de bovenkant van de wiel "stift" met een beetje witte zuurvrije vaseline (te koop in de fietsenwinkel) in te smeren. Indien hiermee het probleem niet is verholpen kunt u contact met ons opnemen. Selecteer klantenservice en navigeer naar het service en reparatieformulier.

Mijn wielen maken een piepend of krakend geluid, wat kan ik doen?

U kunt de wielen uit de kruisvoet verwijderen (eventueel met behulp van een schroevendraaier opwippen) en de bovenkant van de wiel "stift" met een beetje witte zuurvrije vaseline (te koop in de fietsenwinkel) insmeren. Indien hiermee het probleem niet is verholpen kunt u contact met ons opnemen. Selecteer klantenservice en navigeer naar het service en reparatieformulier.

Prijzen en facturering

Wanneer ontvang ik de factuur?

U ontvangt de factuur per mail na levering van uw stoel.

Kan ik in termijnen betalen?

Dit is in overleg mogelijk.

Vraagt u om een aanbetaling?

Wij kunnen u vragen een aanbetaling te doen.

Biedt u een korting aan bij bestelling van meerdere stoelen?

Bij een bestelling vanaf vijf stoelen kunnen wij u een korting aanbieden.

Berekent u een meerprijs voor een speciale kleur?

Ja, de meerprijs voor een andere kleur (zwart is onze standaard kleur) bedraagt 75 euro per stoel. Indien u meerdere kleuren wenst te combineren op één stoel dan bedraagt de meerprijs 125 euro.

Waarom is het verschil in prijs tussen de Dynamic en de CorrectSit zo groot?

De Dynamic heeft een automatisch kantelmechanisme, dit is een door BQE ontwikkeld en gepatenteerd kostbaar systeem.

Is een onderstel in chroom duurder dan zwart?

Ja, chroom is 50 Euro duurder.

Berekent u BTW?

Ja, de aangegeven prijzen zijn excl. BTW, hier komt 21% BTW bij.

Garantie

Hoe lang heb ik garantie op deze stoel?

U heeft drie jaar garantie op de stoel. Klik hier om meer te lezen over onze garantie- en leveringsvoorwaarden.

Valt de bekleding ook onder de garantie?

Stoffeerwerk kent ook een garantietermijn van 3 jaar. Plooivorming in de stoffering valt niet onder garantie. Klik hier om meer te lezen over onze garantie- en leveringsvoorwaarden.

Wat kunt u voor mij doen indien mijn garantieperiode is verstreken?

Wij zullen er alles aan doen om het probleem te verhelpen maar u bent zelf verantwoordelijk voor de kosten. Klik hier om meer te lezen over onze garantie- en leveringsvoorwaarden.

Overige vragen

Kan ik een brochure aanvragen?

Ja, dat kan. Ga hiervoor naar de homepage en selecteer de rubriek "klantenservice" ga vervolgens naar brochure aanvragen. Voor het downloaden van brochures kunt u dezelfde weg volgen.

Bent u ook op beurzen en congressen te vinden?

Wij staan regelmatig op beurzen in binnen- en buitenland. Klik hier voor een compleet overzicht.